SAGA PS ver. 3.0.260
din 16.08.2016
1. S-a (re)actualizat formularul PDF pentru declaratia 394.

Citeste mai departe...

Newsletter

Abonati-va la newsletterul nostru completand acest formular

Nume:

Email:

Sondaj de opinie

Ce parere aveti despre SAGA
 
Home Intrebari noi Cum setez un VPN pentru SAGA
Cum setez un VPN pentru SAGA PDF Imprimare Email
Joi, 08 Ianuarie 2015 00:00

Incepand cu versiunea 446, SAGA permite utilizarea bazelor de date în regim client-server.

Una din facilitățile oferite de acest mod de lucru este posibilitatea de a se lucra prin rețele de tip lan-over-net sau rețele de tip VPN (virtual private network) prin protocoale securizate.

Cum arată o astfel de conexiune vedeți în imaginea de mai jos:

clip_image002

Un posibil scenariu în care o astfel de conexiune se poate folosi este următorul:

Aveți o societate care are un sediu principal în București și un sediu secundar la Brașov și vreți ca toate datele să fie într-o singură bază de date pentru ca deciziile să fie luate în mod unitar. Până acum o astfel de abordare presupunea culegerea datelor în mod distinct în cele două locații. La sediul central și la sediul secundar se culegeau date în mod independent și datele de la sediul secundar se importau la sediul central. 
Acum, folosind baze de date client-server și conexiuni de tip VPN, baza de date poate fi situată la sediul central și cei de la sediul secundar se vor putea conecta prin VPN la baza de date și vor culege datele direct în baza de date de la sediul principal ceea ce permite conducerii firmei să urmărească în timp real datele atât de la sediul central și cât și pe cele de la sediul secundar și se evită importul datelor.

De ce aveți nevoie, din punct de vedere tehnic, pentru a putea realiza astfel de conexiuni?

1. Router care să suporte conexiuni de tip PPTP în locația unde va fi serverul SAGA. 
2. Conexiune la internet, în locația serverului, cu IP fix. 
3. Setarea routerului se face în concordanță cu instrucțiunile producătorului

Legat de punctul 3 aveți în vedere că setările ce trebuie efectuate pot să difere de la router la router de aceea este recomandat să apelați la instrucțiunile specifice pentru modelul pe care îl dețineți.

Dacă nu aveți adresă de IP fixă puteți apela la soluții de tip VPN cum ar fi Hamachi, Comodo United, GBridge sau OpenVPN sau puteți să vă creați una pe siteuri cum ar fi dyndns sau no-ip. Instalarea și configurarea acestor aplicații sau modul de obținere a adresei de IP folosind dyndns sau siteuri similare, nu face obiectul acestui mini-tutorial.

Retea VPN in Windows 8

Apăsați sau dați clic pe legătura "Configurare conexiune sau rețea nouă" din secțiunea"Modificare setări rețea".

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Se deschide fereastra Configurare conexiune sau rețea. Selectați "Conexiune la locul de muncă" și apăsați Următorul.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Expertul Conectare la locul de muncă este pornit. Sunteți întrebat(ă) cum doriți să vă conectați. Alegeți "Se utilizează conexiunea mea internet (VPN)".

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Acum vă sunt cerute detaliile de conectare prin VPN. Introduceți adresa de internet a serverului VPN în câmpul Adresă internet. Apoi introduceți numele conexiunii VPN.

După aceea, bifați sau debifați căsuțele pentru celelalte opțiuni de configurare, conform detaliilor pe care le aveți despre conexiunea VPN. Noi vă recomandăm să nu bifați opțiunea
"Memorare acreditări". Dacă o persoană neautorizată are acces la calculatorul dvs, aceasta va putea foarte ușor să folosească conexiunea VPN pentru a avea acces la și mai multe date. Cel mai bine este să introduceți acreditările de conectare (utilizator, parolă) de fiecare dată când doriți să vă conectați.

După aceea, apăsați Creare.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

După câteva secunde, conexiunea VPN este creată și Windows vă afișează panoul Rețele. Noua conexiune VPN este listată în secțiunea Conexiuni.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Cum se modifică proprietățile unei conexiuni VPN

Pentru unele conexiuni VPN, nu este suficient să specificați doar detaliile cerute de expertul de configurare folosit mai devreme. În funcție de configurarea severului VPN, poate fi nevoie să modificați diverse detalii ale conexiunii, înainte de a o putea folosi cu succes. Pentru a edita proprietățile proaspăt createi conexiuni, reveți la Centrul de rețea și partajare și apăsați"Modificați setări adaptor", în coloana din stânga.

Este deschisă fereastra Conexiuni în rețea unde găsiți toate conexiunile de rețea existente. Faceți clic dreapta pe conexiunea VPN recent creată.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

În meniul contextual, apăsați Proprietăți.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Este deschisă fereastra cu proprietățile conexiunii VPN. Aici veți găsi multe file cu diverse setări: setări de securitate, setări despre protocoalele de rețea folosite pentru conexiune, șamd.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Schimbați setările existente în funcție de instrucțiunile primite de la administratorul serverului VPN sau de la departamentul de IT. Când ați terminat, nu uitați să apăsați OK, pentru ca modificările făcute să fie salvate.

Cum ne conectăm prin VPN în Windows 8 și Windows 8.1

Conexiunea VPN este acum creată și configurată corect. În sfărșit, o putem folosi pentru a ne conecta. Mergeți pe Desktop și deschideți panoul Rețele (clic pe icoana Rețea din zona de notificare).

În secțiunea Conexiuni, apăsați pe conexiunea VPN și apoi pe butonul Conectare.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

Sunteți rugat(ă) să vă autentificați folosind un cont utilizator și o parolă. Introduceți detaliile cerute și apăsați OK.

Windows 8, Windows 8.1, VPN, retea, conexiune, configureaza

În câteva secunde, Windows se conectează la serverul VPN și panoul Rețele dispare automat.

Concluzie

După cum vedeți în acest ghid, crearea și configurarea de conexiuni VPN nu este foarte complicată. Indiferent dacă folosiți Windows 8 sau Windows 8.1, procedura este aceeași și destul de rapidă.

 

Ultimile stiri

Statistici site

Arhiva

Articole populare


Copyright © 2020 Softman.ro - distribuitor Saga Software. Toate drepturile rezervate.
SEO