cum instalez un Certificat Digital Imprimare
Scris de Administrator   
Joi, 15 Octombrie 2009 15:42

GHID PENTRU INSTALAREA CERTIFICATULUI DE AUTENTICITATE
PENTRU CONECTAREA SECURIZATĂ LA SERVERUL DE POŞTĂ ELECTRONICĂ

Pentru a beneficia de confidenţialitate atunci când vă verificaţi mesajele de poştă electronică trebuie să realizaţi o conexiune securizată cu serverul de poştă electronică. Acest lucru se poate face via un browser Internet utilizând legătura din pagina principală aflată la adresa webmail.ugal.ro:

Instalare automată pentru Internet Explorer 5.x/6.x

Dacă certificatul de autenticitate eliberat de server nu este recunoscut de browser-ul dumneavoastră, un mesaj de avertizare va apare pe ecran. Acest mesaj diferă în funcţie de aplicaţia client (browser) utilizată. Puteţi alege la fiecare conectare dacă doriţi sau nu să acceptaţi certificatul respectiv sau puteţi instala certificatul informând browser-ul că autoritatea care l-a emis prezintă încredere, în acest ultim caz nemafiind nevoie să realizaţi de fiecare dată validarea.

Pentru a descărca certificatul pentru autoritatea "root" şi a o instala folosiţi legătura de aici.

În cele ce urmează este prezentat mesajul de avertizare şi este descrisă procedura de instalare a certificatului de autenticitate pentru două dintre cele mai utilizate browser-e web: Microsoft ® Internet Explorer şi Mozilla Firefox.

1. MICROSOFT® INTERNET EXPLORER (versiunea 6+)

După ce faceţi click pe link-ul conţinând autoritatea "root", apăsaţi butonul "Open".

open

Pentru a nu mai fi necesară confirmarea la fiecare conectare, certificatul de securitate trebuie să fie stocat în ceea ce Internet Explorer numeşte Trusted Root Certification Authorities. Acest lucru se realizează parcurgând următorii paşi:

Pasul 1. Apăsaţi butonul Open. Această acţiune va conduce la deschiderea ferestrei următoare:

2

Pasul 2. Apăsaţi butonul Install Certificate. Va porni o aplicaţie Wizard ce vă va ajuta să importaţi şi să instalaţi certificatul:

3

Pasul 3. Apăsaţi butonul Next. Pagina următoare vă solicită selectarea locaţiei pentru depozitarea cerificatului:

4

Pasul 4. Selectaţi opţiunea Place all certificates in the following store şi apăsaţi butonul Browse. Apare o fereastră ce conţine o structură arborescentă:

5

Pasul 5. Selectaţi Trusted Root Certification Authorithies şi apăsaţi butonul OK.

6

Pasul 6. Apăsaţi butonul Next pentru a vizualiza ultima pagină a aplicaţiei Wizard.

7

Pasul 7. Pasul 7. Încheiaţi aplicaţia Wizard apăsând butonul Finish. Va apare un mesaj de avertizare, sau nu, în funcţie de sistemul de operare pe care îl aveţi (de exemplu în Windows 2000, XP apare, în Windows Vista nu)

Pasul 8. Apăsaţi butonul Yes. Va apare un mesaj de confirmare a acţiunii de import.

Pasul 9. Apăsaţi butonul OK. Închideţi apoi toate ferestrele rămase deschise.

 

 

2. MOZILLA FIREFOX (versiunea 2+)

Mesajul de avertizare arată astfel:

Puteţi opta pentru acceptarea permanentă a autorităţii de certificare, pentru acceptarea temporară, doar pentru sesiunea curentă sau puteţi refuza certificatul, renunţând la conectare. Înainte de a decide dacă acceptaţi sau nu certificatul aveţi la dispoziţie posibilitatea de a-l vizualiza apăsând butonul Examine Certificate...

Pentru a nu fi obligaţi să treceţi de fiecare dată prin această etapă, este recomandat să acceptaţi permanent certificatul şi să apăsaţi butonul OK.